یکی از کتابخانه‌های مدرن جاوااسکریپت که توانسته است مخاطبان زیادی پیدا کند، Lodash است. این کتابخانه دارای امکانات و قابلیت‌های گوناگونی است که با هدف افزایش سرعت برنامه‌نویسی برای انجام بهتر فعالیت‌های متداول در محیط‌های جاوااسکریپت توسعه پیدا کرده است. Lodash در ابتدا از کتابخانه‌ی Underscore فورک شده است.

بخش‌های اصلی Lodash

  • ابزارها – برای انجام فعالیت‌های عمومی مثل محاسبات ریاضی.
  • توابع – برای انجام فعالیت‌های مربوط به توابع.
  • رشته‌ها – پردازش رشته‌ها و توابع پرکاربرد مربوط به آن‌ها.
  • آرایه‌ها – مدیریت آرایه‌ها و انجام فعالیت‌های متداول مربوط به آن‌ها
  • مجموعه‌ها – مدیریت مجموعه‌ها یا کلکسیون‌ها و انجام فعالیت‌هایی مثل مرتب‌سازی و …
  • اشیاء – فعالیت‌های پرکاربرد روی رشته‌ها مثل کپی کردن آن‌ها و موارد دیگر.
  • Seq – اتصال، قالب‌بندی، فیلتر و تست.

استفاده از Lodash

این کتابخانه به صورت ماژولار توسعه پیدا کرده است و با سایر ابزارهای برنامه‌نویسی جاوااسکریپت مثل webpack  و babel سازگاری دارد. این امکان را دارید که تنها بخش‌های مورد نیاز از این کتابخانه را در پروژه‌ی خود بارگزاری کنید.

استفاده از Lodash از طریق CDNهای تحت وب یا نسخه‌ی محلی( Local ) امکان‌پذیر است.

همچنین این کتابخانه در Node.js و همچنین مرورگرها قابل استفاده است. با توجه به اینکه برنامه‌نویسی این کتابخانه از استانداردهای جدید جاوااسکریپت پیروی می‌کند، ممکن است در نسخه‌های قدیمی برخی مرورگرها نتوانید از آن استفاده کنید.

آیا Lodash در پروژه‌های امروزی کاربرد دارد ؟

بسیاری از امکاناتی که در این کتابخانه وجود دارند اکنون در مرورگرهای جدید به شکلی دیگر پیاده‌سازی شده‌اند. جاوااسکریپت یا ECMAScript در سال‌های اخیر تغییرات و توسعه‌های زیادی را به خود دیده است و نیاز به استفاده از کتابخانه‌هایی مثل Lodash مانند گذشته احساس نمی‌شود.

البته ممکن است در شرایطی ویژه احساس کنید که این کتابخانه یا یک کتابخانه‌ی دیگر می‌تواند کار توسعه را برای شما آسان‌تر و سریع‌تر کند ولی به طور کلی شرایط نسبت به ۵ سال قبل و ۱۰ سال قبل تفاوت‌های چشمگیری داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *