سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران به نشانی tsetmc.com یکی از پرمراجعه‌ترین سایت‌های داخلی به شمار می‌رود که روزانه ده‌ها هزار نفر از سهامداران بورس برای دریافت اطلاعات و بررسی وضعیت روز بازار به آن مراجعه می‌کنند.

زبان برنامه‌نویسی سایت tsetmc.com

این سایت با استفاده از فناوری‌های مایکروسافت و با ASP.NET توسعه پیدا کرده است. پسوند asp در هنگام باز کردن صفحات این سایت به خوبی گویای ساختار فنی آن است.

اینکه برای توسعه‌ی بخش‌های مختلف این سایت از چه زبانی استفاده شده است مشخص نیست ولی می‌توان حدس زد که اغلب کدهای این سایت می‌بایست با زبان #C نوشته شده باشند.

همچنین در حال حاضر این سایت از وب‌سرور IIS 10 استفاده می‌کند.

فناوری‌های سمت کلاینت

در این سایت از ابزارهای متعددی استفاده نشده است. آنچه در کدهای سایت قابل مشاهده است شامل موارد زیر است:

  • dhtmlx
    این کتابخانه، یک فریم‌ورک برای توسعه‌ی رابط کاربری با استفاده از جاوااسکریپت است. برای مثال، لیست‌های شرکت‌ها که با قابلیت‌های مختلفی در سایت دیده می‌شوند، با کمک این ابزار راه‌اندازی شده است.
  • jQuery
    جی‌کوئری مشهورترین کتابخانه‌ی جاوااسکریپت است که در برخی بخش‌های سایت بورس از آن استفاده شده است.

نکات فنی در مورد سایت بورس

سایت بورس در حقیقت پوسته‌ای برای هسته‌ی اصلی آن به شمار می‌رود و اینکه یک پوسته با چه فناوری نوشته شود در مقابل هسته‌ی اصلی اهمیت کمی دارد.

نوشتن شکل ظاهری سایت بورس با کیفیتی به مراتب بهتر و با سرعت و عملکردی به مراتب بالاتر، به چندین زبان برنامه‌نویسی دیگر و به آسانی امکان‌پذیر است. ولی آنچه نوشتن آن کاری دشوار و پرچالش است، هسته‌ی مرکزی معاملات بورس است که باید از صدها هزار کاربر و تراکنش و اطلاعات به درستی نگهداری کند و بتواند در زمان کوتاه هزاران تراکنش را بدون کوچک‌ترین خطا ثبت نماید.

در نوشتن سایت‌هایی که با دارایی و پول در ارتباط هستند، مهم‌ترین نکته، امنیت است. امنیت می‌بایست در لایه‌های مختلف پیش‌بینی شود. لایه‌های شبکه، سخت‌افزار و نرم‌افزار. مشکلات مختلف در ظاهر سایت هرچند می‌توانند باعث نارضایتی شوند ولی اگر کوچک‌ترین مشکل امنیتی در چنین سایت‌هایی وجود داشته باشد، بحران‌های بزرگی را می‌تواند ایجاد نماید.

۲ نظر در مورد «زبان برنامه نویسی سایت بورس tsetmc»

  • سیامک توکلی می‌گوید:

    سلام
    نمودار تایم فریم قیمت روزانه و هفتگی و..چطور نوشته شده. آیا میشه برای متغیرهای دیگر هم نمودار رسم کرد؟

    • سلام
      نمودارهای آرشیو قیمت به همراه ابزارهای تکنیکال دو قسمت دارند. یکی بخش ظاهری آن است که کاربران با آن سروکار دارند و می‌بایست با زبان جاوااسکریپت در محیط مرورگر توسعه پیدا کند. این ابزار ظاهری به حجم زیادی از اطلاعات و محاسبات نیاز دارد که بخش قابل توجهی از آن می‌بایست در سمت سرور با زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر به انجام برسد. در سمت سرور، اطلاعات از پایگاه داده خوانده می‌شود، مرتب‌سازی و پردازش می‌شود و به سمت مشتری یا کاربر ارسال می‌شود و در آنجا به صورت نمودار در رنج‌های زمانی مختلف به نمایش درمی‌آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *